Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen yeni elektronik posta sistemi için tamamen yerli ve milli imkanların kullanıldığına değinilmektedir. Buna göre 100 bin okulda kullanıma açılacak olan kurumsal elektrik posta sisteminin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Tarihte Başlıyor?

TÜBİTAK işbirliği ile geliştirilen elektronik posta sistemi sayesinde tüm özelliklerin tek bir sistem üzerinde toplanacağına değinilmektedir. MEB tarafından yapılan açıklamada 5 Nisan 2024 tarihinde bu uygulamaya geçileceği belirtilmektedir. Böylelikle okullarda ve eğitim kurumlarında kullanılacak olan bu elektronik posta sistemi ile anlık kullanımların sağlanması amaçlanmaktadır. İş hayatında büyük avantajları sağlaması beklenen yeni sistemde iki faktörlü doğrulama yapılarak erişim güvenli bir şekilde sağlanacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) ile uyumlu bir şekilde kullanılacak olan bu sistemde takvim kayıtlarının yönetilmesi veya mail gruplarının oluşturulması gibi pek çok kolaylığın sağlanması da beklenmektedir. AKİS, SAFİR DEPO, PARDUS veya DİRAK gibi çeşitli TÜBİTAK sistemleriyle uyumlu hale getirilecek olan elektronik posta sisteminde kullanılan imkanların yerli ve milli olduğu vurgulanmaktadır.