Ara tatillerle ilgili yapılan anket birçok kişi tarafından ara tatillerin kaldırılabileceği şeklinde yorumlanmıştı. Bakan Tekim bu konuyla ilgili bir düzeltme yaptı. Ara tatillerin kalkmasının şu an gündemlerinde olmadığını yapılan anketin ara tatilleri kaldırmak için değil ara tatilleri değerlendirmek için yapıldığını ifade etti.

Yusuf Tekin: Benim görüşüm mevsime göre olmalı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, ara tatillerin kalkma durumunun olmadığını açıkladıktan sonra ekledi. Tekin ‘’ Benim kişisel olarak görüşüm şu. Böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak, Türkiye coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya'da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz.’’ Dedi.

Ara tatil hangi bölgede ne zaman?

Ara tatilin, illerin iklim koşullarına göre tarihlerinin revize edilmesi gündeme yeni gelen konu olması itibariyle netleşen bir durum henüz yok. Ancak Bakan Yusuf Tekin’in verdiği örnekten de anlaşılabileceği üzere sıcak iklimin hakim olduğu bölgelerde tatili sıcak aylara, soğuk ve kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde ise tatilin daha soğuk geçecek haftalara kayması ihtimal dahilinde.

Antalya, Mersin, Adana, Muğla gibi illerde 1.dönem ara tatili Kasım yerine Ekim’de yapılabilir. Sivas, Erzurum, Van, Hakkari gibi illerde de 2.dönem ara tatili Nisan yerine Mart ayına çekilebilir.