Forbes dergisi ABD’nin en zenginlerini derlediği 400 kişilik listeyi yayınladı. Geçen yıl teknoloji şirketlerine sahip olan patronlar ciddi bir değer düşüşü yaşarken bu yıl ise tam tersi oldu.

ZENGİNLER YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Forbes yayınladığı listede, Amerika’nın önde gelen zenginleri düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Geçtiğimiz yıl toplamda 500 milyar dolar kazanan 400 patron hepsini geri kazandı. Listede en dikkat çeken ise Donald Trump... Trump servetinde yüzde 19 düşüşle 2,6 milyar dolara geriledi. Basketbol efsanesi Michael Jordan ise 3 milyar dolarlık serveti ile listeye 379’uncu sıradan giriş yaptı.

Forbes listenin zirvesinde yer alan ilk 10...

SERVETİ

ŞİRKET

ELON MUSK

251 MİLYAR DOLAR

TESLA, SPACEX, TWİTTER (X)

JEFF BEZOS

161 MİLYAR DOLAR

AMAZON

LARRY ELLISON

158 MİLYAR DOLAR

ORACLE

WARREN BUFFET

121 MİLYAR DOLAR

BERKSHIRE HATAWAY

LARRY PAGE

114 MİLYAR DOLAR

GOOGLE

BILL GATES

111 MİLYAR DOLAR

MICROSOFT

SERGEY BRIN

110 MİLYAR DOLAR

GOOGLE

MARK ZUCKERBERG

106 MİLYAR DOLAR

META (FACEBOOK)

STEVE BALLMER

96,3 MİLYAR DOLAR

BLOOMBERG LP

MICHAEL DELL

71,5 MİLYAR DOLAR

DELL TECH

Twitter’ı satın almasından sonra hisselerde yaşanan büyük düşüş ile gündeme gelen Elon Musk, son zamanda Twitter’ın adını değiştirerek X yapmasıyal eleştirilerin hedefi haline gelmilşti. Musk tüm yaşananlara rağmen listedeki yerini korudu.

Forbes Listesine Giren 2 Türk

2023 yılına Forbes en zengin 400 listesine iki Türk giriş yaptı. 3,4 milyar dolarlık servetiyle 338. sıradna giriş yapan Eren Özmen ile 3,3 milyar dolar servetiyle 345. sıraya yerleşen atih Özmen, Özel havacılık ve savunma şirketi Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) sahipleri.