Karabük Üniversitesi'nde yabancı öğrencilere yönelik krizin yaşandığına dair ortaya atılan bir iddia gündeme düşmüştür. Buna göre üniversitede inşaat mühendisliği bölümündeki yabancı öğrenciler ile ilgili paylaşılan verilerin endişeye yol açtığı görülmektedir.

Sınıfta 48 Öğrenci Yabancı Uyruklu

Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümündeki bir sınıfın yoklama listesi olduğu iddia edilen listenin paylaşılmasıyla birlikte sınıf mevcudunun 50 kişi olduğu ve bu kişilerden 48’inin yabancı uyruklu olduğu görülüyor. Diğer bir ayrıntı ise bu kişilerin Afrika kökenli olması.

Sosyal medyanın gündemine düşen diğer iddialar ise üniversitenin itiraf sayfalarında yapılan paylaşımlarda dikkat çekti. Bu paylaşımlarda Türk erkeklerinin, Afrika kökenli öğrencilerle ilişki yaşamaları sonucunda HPV ve HİV şüphesiyle hastaneye gittikleri belirtilmektedir.

Hastalıkla ilgili iddiaların kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdığına dikkat çekilirken, ayrıca 2022 yılında eski Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat'ın öğrenci sayısındaki artışla ilgili yaptığı açıklama akıllara gelmiştir. Bu açıklamada Çadlı öğrencilerin sayısının 1300’leri bulduğu belirtilirken, dünya üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerini vurgulamıştır.