Öğretmenlere yönelik uygulanan fiziksel ve sözlü şiddetlerin azaltılması ve düzenin sağlanmasına yönelik MEB tarafından alınan yeni bir kararın açıklandığını belirtebiliriz. Buna göre yapılan açıklamalarda velilerin, öğretmen görüşmeleri öncesinde randevu almaları gerektiğine değinilmektedir. Zorunlu hale getirilen bu uygulamanın nasıl ve ne şekilde gerçekleştirileceği merak edilmektedir. Düzensizliklerin giderilmesi amaçlanırken, aynı zamanda öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının da önlenmesi amaçlanmaktadır.

Randevular Nasıl Alınacak?

Okulların web sitesi üzerinden açılacak olan randevu başvurularını yapmak isteyen velilerin e-devlet şifresine sahip olmaları yeterli olacaktır. Buna göre randevu çizelgelerinde hangi günlerin boş olduğunu görüntüleyebileceklerine değinmekteyiz. Online olarak oluşturulacak olan randevular sayesinde ziyaret tarih ve saatlerini netleştirebileceklerini belirtiyoruz.

Hem velilere, hem de öğretmenlere kolaylık sağlayacak bu yeni uygulama sayesinde okul düzeninin sağlanacağı belirtilmektedir. Randevu süreçlerinin daha şeffaf şekilde yönetilmesini sağlayacak bir uygulama olarak görülmektedir. Detaylı bilgilerin okul müdürlüklerinden de alınabileceğini aktarırken, öğretmenlerin uygun oldukları tarih ve saatlerde güncellemelerin yapılacağı da vurgulanmaktadır. Üstelik veliler oluşturdukları randevuları iptal etme hakkına sahip olacaklardır.