Öğretmenlik Meslek Kanununun değişmesi ile ilgili çalışmalar kısa süre önce başlatılmıştı. Devam eden çalışmalar neticesinde Bakanlık tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik değişim paylaşımı yapıldı. Herkesi şaşırtan işte o açıklama…

Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili yapılan değişiklikler de ilk adım ilçe ve şube müdürlerinin kariyer basamaklarından yararlanması kararı oldu. Eğitim camiasında büyük ses getiren bu paylaşım sonrası öğretmenlerin ve sendikaların görüşleri doğrultusunda kararın yakın zamanda meclise sunulması bekleniyor.

Okul müdürlerinden daha düşük maaşla hizmet veren ilçe ve şube müdürleri artık uzmanlık ve başöğretmenlik kariyer fırsatını değerlendirebilecek. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavlarına girerek başarı gösterenler yeni yılda belirlenen zamlı ödeme üzerinden maaş alacak.

Uzman Öğretmen Maaşı ve Kariyer Fırsatı

2024 yılı Ocak zammı ile beraber 29.538 TL olan uzman öğretmen maaşı 44.085 TL'ye yükseldi. Öğretmenlik kariyer basamaklarını fırsata çevirmek isteyenler yazılı sınava girerek aldığı sonuç doğrultusunda başarı gösterdiğinde kademe atlayabiliyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleştirilen yazılı sınava uzman öğretmenlik kategorisinden 58.965 aday başöğretmenlik kategorisinden 3.921 aday başvuruda bulundu.