Velileri üzecek olan bu haberin, öğretmenler için sevinçle karşılanacağına değinilmektedir. MEB’in Velilere ve Öğretmenlere Önemli Haberi ile ilgili detaylara ulaşabileceksiniz. Randevu sistemin nasıl uygulanacağını ve velilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini, okul idaresinin tanımlamaları yapmasına ilişkin detayları ve öğretmenlerin uygun zamanlarında oluşturulacak randevularla ilgili pek çok merak edilen detayı bu sayede öğrenebileceksiniz.

Velilerin Görüşmelerinde Randevu Almaları Zorunlu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bu kararın veliler açısından olumsuz olacağı, öğretmenler açısından ise olumlu sonuçlarının olacağı vurgulanmaktadır. Velileri üzecek, öğretmenler ise sevindirecek olan bu habere göre velilerin diledikleri zaman okullara gitmeleri mümkün olmayacaktır. Sözsel veya fiziksel olarak uygulanan şiddetlere karşı tedbir alınabilecek bir uygulama olacağı da aktarılmaktadır.

Bu habere göre veliler e-devlet üzerinden randevu oluşturmadan diledikleri zaman öğretmenleri ziyaret edemeyeceklerdir. E-devlet doğrulamasının yapılmasıyla birlikte öğretmenlerin uygun zaman dilimlerinde randevuların oluşturulması mümkün olacaktır. Okulların resmi web siteleri üzerinden giriş yapılabilecek olan sistem için e-devlet şifresinin bulunması zorunludur. Böylelikle uygun tarih ve saatte veli görüşmesinin sağlanması amacıyla randevular verilecektir.