Bazı olayların nedenlerini hep aramızda tartışırız, merak ettiğimiz ve tartıştığımız bu konulara cevap ararken bir yandan mantık yürütür, bir yandan da bilimsel açıklamalarını öğrenmeye çalışırız.

Hepimizin mutlaka başına gelmiştir. Her hangi bir işle uğraşırlar biraz fazla suda kalan ellerimiz, özelliklede parmak uçlarımız buruşur. En çok da ellerimizdeki buruşmayı, havuzda ve ya denizde fazla kaldığımızda görürüz. Ama nedense ellerimiz suda buruşurken vücudumuzda bu buruşma olmaz. Bütün bu soruların hepsinin hem bilimsel hem de mantıklı bir açıklaması var. İşte öyle karmaşık konulardan biriside Suda Neden Sadece Parmak Uçlarımız Buruşur? Neden Tüm Vücudumuz Buruşmuyor? Merak edilen bu konunun hem bilimsel hem de mantıklı açıklamaları nelermiş gelin birlikte bakalım.

Suda Neden Parmak Uçlarımız Buruşur?

Biraz fazla suyun içinde kalan ellerimizde parmak uçlarımız neden buruşuyor. Suyun içinde biraz fazla kalınca sadece ellerimiz değil ayak tabanlarımızda buruşuyor. Peki, bu neden el ve ayaklarımız suyun içinde buruşuyor. Sizin için bu sorunun cevabını hem mantıksal yönü ile hem de bilimsel yönü ile cevaplamak istiyoruz.

Suda Neden Parmak Uçlarımız Buruşur?

1. mantık açıklaması:

Suyun içerisinde fazla kalan ellerimiz özelliklede parmak uçlarımız ile ayak tabanlarımızın buruşmasındaki başlıca sebepleri arasında; suyun içine kalan el ve ayaklarımızın buruştuğu bölgelerimizde vücudumuzun diğer yerlerine nazaran daha ince kıllar bulunuyor. Öyle ki bu kıllar gözle göremeyeceğimiz kadar incedir.

Bütün bu kıl köklerinde bulunan yağ bezeleri vücudumuzun mekanizma gereği koruyucu görevi işler. Suda fazla kalan el ve ayaklarımız bu yağ bezelerinin koruma alarmına geçerek yağ bezleri içeriye su almaması için çalışır ve suyu geçirmemek için parmak ucu derilerimiz buruşur ve genişleme yapar. Bu yüzden suda çok kalan parmak uçlarımız buruşur.

2. bilimsel açıklaması

Suda fazla kalan el ve ayaklarımızın neden buruştuğu eski çağlandan beri hem bilim insanları hem de biyologlar tarafında araştırılmış ve bu konunun üzerine çeşitli deneyler yapmışlar. Bu konuyu araştıran bilim adamları hepsi bir birinden farklı teoriler üreterek kesin bir sebepte buluşamamışlar.

Bu nedenle bilim insanları tarafından suda neden parmak uçlarımız buruşur sorusuna kesin bir sonuç olmaksınız bazı teoriler şunlardır; İngiltere’de bir üniversitede suda fazla kalan parmaklar ıslak durumda iken daha iyi kavrama yapabilmesi için buruşuyor demiştir. Bu üniversitede yapılan araştırmaya göre ıslak parmak uçları misketleri kuru parmak uçlarına göre daha iyi kavradığını tespit etmişler.

Suda Neden Vücudumuz Buruşmuyor?

Suda Neden Vücudumuz Buruşmuyor? Havuzda ve ya denizde fazla kaldığımızda ellerimiz buruşurken vücudumuzda bu buruşmayı görmeyiz. Ellerimizin buruşturan su diğer bölgelerimizi buruşmamasının sebebi vücudumuzun pek çok yerinde yağ bezelerinin bulunması ve bu yağ bezlerinin çalışması ile su vücudumuzdan duramadan derimizin üzerinde tutunamamasındandır.