Binlerce öğrencinin yakından ilgilendiği yeni müfredata dair yeniliklerin ve düzenlemelerin her geçen gün bir yenisi ortaya çıkmaktadır. Müfredat çalışmalarında sona gelindiği vurgulanırken, yeni öğretim döneminde uygulanması planlanan bu düzenlemede test mantığının tarih olacağı vurgulanmaktadır. Buna göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı paylaşımlarda yeni müfredata dair pek çok detayın ortaya çıktığı da görülmektedir.

Yeni Müfredat Çalışmaları Sürdürülüyor

2024-2025 eğitim öğretim yılı ile ilgili gerçekleştirilecek değişimlerde ve düzenlemelerde temel olarak müfredatın yer aldığı görülmektedir. Bu uygulamada kademeli geçişlerin sağlanacağı da vurgulanmaktadır. İlkokul 1.sınıf, Ortaokul 5. sınıf ve Lise 9. sınıf kademelerinde ilk olarak geçiş yapılacak olan yeni müfredata dair çalışmaların sürdürüldüğü vurgulanmaktadır. En sade şekilde ve sosyal, kültürel faaliyetlerin de yer alacağı biçimde tamamlanacak olan müfredata dair detayların şekillendiğini vurgulamak doğru olacaktır.

Öğrencilerin bu müfredat ile birlikte hem derslere, hem de sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılması beklenmektedir. Ayrıca öğrencilerin test mantığından uzaklaşmalarını sağlayacak adımların atılacağı da belirtilmektedir.