Bilindiği üzere eski bakan Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı, Hafize Gaye Erkan ise T.C. Merkez Bankası Başkanı olarak atandı. Erkan’ın yerine geldiği Şahap Kavcıoğlu’nun yeni görevi ise BDDK başkanlığı oldu.

BDDK başkanı kimdir 2023?

Bu gece, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete’ye göre eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu BDDK başkanlığına atandı. Yayınlanan metinde şu ifadelere yer verildi. "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 84 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Şahap Kavcıoğlu atanmıştır."

Şahap Kavcıoğlu kimdir?

Profesör Doktor Şahap Kavcıoğlu 1967 yılında Bayburt’ta dünyaya gelmiştir. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren Kavıcoğlu, İstanbul Üniversitesi’nde denetim uzmanlığı üzerine eğitim almıştır. Hasting Collage’ta işletmecilik, Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve sigortacılık eğitimleri alan Kavcıoğlu, yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. 2015 yılında yapılan seçimlerde Ak Parti Bayburt Milletvekili seçilene kadar Esbank TAŞ ve Türkiye Halk Bankası’nda farklı pozisyonlarda görev almıştır. Milletvekilliği yaptığı dönemde plan bütçe komisyonlarında aktif görevler alan Kavcıoğlu, parlamentodaki görev süresinin dolmasını ardından Vakıfbank TAO’da görev yapmıştır. Mart 2021’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Kavcıoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

BDDK nın kaç üyesi var?

Bağımsız Denetle ve Düzenleme Kurulu’nun bir başkan, bir başkan yardımcı ve beş üye olmak üzere toplam yedi üyesi vardır.

BDDK Başkanı görev süresi kaç yıl?

Eskiden 6 yıl olan görev süresi 2022 yılında yapılan kanun değişikliği ile 5 yıla indirilmiş olup eskiden tek bir sefer yapılan BDDK başkanlığı iki kez yapılabilir hale getirilmiştir.