Meb Haber

24 Kasım Başöğretmenlik Müjdesi Ertelendi mi?

Bir süredir meslekte 20-25 yılını dolduran öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başöğretmenlik verileceği konuşuluyordu… İşte son gelişmeler.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı’nda kariyer basamakları bilmecesi bir miktar da olsa çözüldü. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kariyer basamaklarında değişiklik bekleyen öğretmenlere müjdeyi verdi. Sosyal medya kaynaklı iddialarda ise 24 Kasım’da meslekte 20-25 yılını dolduran öğretmenlere başöğretmenlik verileceği konuşuluyordu. Başöğretmenlikte son durum nedir?

24 Kasım ve Başöğretmenlik

24 Kasım Öğretmenler Günü ülkemizde Kenan Evren’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1981 yılında başöğretmenlik vermesiyle her yıl ‘’öğretmenler günü’’ kutlanmaya başladı. Bu yıl gelişen öğretmenlere önlük hediye edilecek gelişmesiyle birlikte çok çeşitli kaynaklardan ve kurumlardan 24 Kasım için Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır bir hediye verilmesi gerektiği belirtildi.

Bu önerilerden biri de 24 Kasım’da meslekte 20-25 yılını dolduran öğretmenlere doğrudan sınavsız bir şekilde ‘’başöğretmenlik’’ verilmesiydi. Ancak bu öneri şuanda mümkün gözükmüyor. MEB Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenler odası buluşmalarında kariyer basamaklarında düzenleme yapacaklarını fakat değişikliklerin Haziran 2024’e kadar sürebileceğini belirtti. Durum böyle olunca resmi prosedürlerin oluşması 24 Kasım’a yetişmeyecek.