2023/2024 eğitim ve öğretim yılı sonunda 8 yılını doldurmuş müdürlere ne olacak? Atamalar ve yeni görevlendirmelerden sonra gündem olan bu konuyu ve kulis bilgilerini paylaşıyoruz.

8 Yılını Dolduran Müdürler Ne Olacak 2023?

Okul müdürlerimiz 4 ya da 8 yıl boyunca aynı okulda görev yapabiliyorlar. Ancak gelen kulis bilgilerine göre müdürler 8 yıl görev yapmış olsa da yönetici atama düzenlemelerine ilişkin değişiklikler kapsamında süreler 12 yıla uzayabilir. Yapılacak yeni düzenleme ile okul müdürleri 3 dönem 4 yıllık olarak görev yapabilecekler. Bu konuda görüş ayrılıkları ve tepkiler meydana geliyor. Bunlardan biri yönetimde daha fazla kararlılık ve süreklilik sağlayarak eğitim kalitesi arttırılabilir. Ancak bu konuya tepkiler daha çok. Tepkilerden biri de genç ve yeni liderler için deneme yeteneğini sınırlayabileceği ve bu nedenle çeşitlilik ve yeniliklere açıklığı azaltabileceği oldu.

Çoğu tepki bir müdürün aynı okulda 12 yıl boyunca görev almaması üzerine oldu. Sosyal medyada da gündem olan bu konu önümüzdeki günlerde daha çok gündem olacak gibi duruyor. Umuyoruz henüz taslak halinde olan bu çalışmadan biran önce vazgeçilir. Çünkü zaten resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre geçici madde üzerinde müdürlerin görevlerinin uzatılması adı altında 1 senelik hakkı bulunuyor. İşte o madde;

Görev sürelerinin uzatılması

GEÇİÇİ MADDE 2- (1) Dört ve sekiz yıllık görev sürelerini 16/6/2023 tarihi itibarıyla tamamlayan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görev süreleri bir yıl süreyle uzatılabilir.”

Editör: Birkan Erel