Ekonomi

Aile Destek Ödemeleri Neden Eksik Yattı! 2023 Temmuz Zamları Yansımadı Mı?

Abone Ol

Aile Destek Ödemeleri Neden Az Yattı?

Aile Bakanlığı 1 yıl uzatma sebebiyle yeniden binlerce aile gelir testi sorgulaması yaptı GSS adı da verilen bu süreç sonrası ödemeler gelir durumuna göre yeniden belirlendi. Artık herkes aynı oranda aile destek ödemesi almayacak. Her vatandaş gelir durumuna göre ödeme alacak. Bu sistemden kimi vatandaşların avantajlı çıkacak kimisi ise dezavantajlı çıkacak. Aile destek ödemelerinizin eksik yatma sebebi yüksek ihtimalle gelir testinde hane gelirinizin yüksek çıkması. Bu sebeple aile destek ödemeniz daha yatmış olabilir.

Aile Destek Ödemeleri Nasıl Hesaplanıyor?

Gelir testine göre ne kadar alacağınızı merak ediyorsanız sizler için hazırladık. İşte aylık hane gelirine göre alabileceğiniz aile destek ödemesi. Buradan bakarak ödemenizin eksik yatıp yatmadığını kontrol edebilirsiniz.
Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL) Aylık Destek Tutarı (TL)
450 TL ve altı 1.250
450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı 1.100
911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı 950
1372,30 TL üzeri ─ 2.835,60 TL’den az 850
ÖDEME TABLOSU  
Oranlarına göre aile destek ödemeleri yapılmaktadır.

Aile Destek Ödemem Eksik Yatırıldı Ne Yapabilirim 2023?

Temmuz ayından bu yana gelirinizde farklılık oluşacak bir durum söz konusu değilse veya resmi yollara herhangi yeni bir gelir kaynağı başvurusunda bulunmadıysanız. Sosyal Yardımlaşma Vakfına giderek konunun incelenmesini isteyebilirsiniz. Eğer ödeme yapılmadıysa bu yüksek ihtimalle gelir testini geçemediğiniz anlamına gelir. Resmi kurumlara giderek yeniden başvuru yapabilir ve sorunun kaynağını öğrenebilirsiniz.