Meb Haber

Aralık'ta Açıklanacak Müfredatta İlkokullarda Beden Eğitimi Dersi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu hafta yaptığı açıklamada okullarda müfredat değişikliği haberini duyurmuştu. Peki ilkokullarda beden eğimi dersi olacak mı?

Abone Ol

Bakan Yusuf Tekin, planlanan müfredat değişikliğinin tüm sınıfları kapsayacağını ifade etmiş, yapılan değişiklikleri Aralık ayı ile birlikte kamuoyuyla paylaşacaklarını da sözlerine eklemişti. 2017 yılından beri en kapsamlı müfredat değişikliğine hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Medyada gözden kaçan detaylardan biri Bakan Tekin’in müfredat değişikliği ile ilgili soruları yanıtlarken azaltılan ya da eklenen dersler olabileceği ile ilgili yaptığı açıklama oldu. Değişiklik yapılabileceğinin sinyalini veren Bakan bu değişiklikler norm kadroyu doğrudan ilgilendiriyor, maliyeti olan değişiklikler dedi.

Beden eğitimi öğretmenlerinin ilkokul talebi

Bakan Tekin’in açıklamaları uzun süredir ilkokullara beden eğitimi dersi konulmasını isteyen öğretmenleri de heyecanlandırdı. Beden eğitimi öğretmenlerinin haklı talepleri sonunda 4.sınıflara beden eğitimi dersi koyulmuş, derslere sınıf öğretmenleri yerine antrenörlerin girmesine karar verilmişti. Bu uygulamanın birçok bölgede tam anlamıyla uygulanmadığı ise herkes tarafından biliniyor.

Beden eğitimi öğretmenlerinin talebi müfredat değişikliği sürecinde karşılanabilir. Konunun Aralık ayında bakanlığın müfredat değişikliğini açıklamasıyla bekleniyor.