Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmenlere alan değişikliği müjdesi gelmesi bekleniyor. Alan değişikliği müjdesi ne zaman gelecek?

Alan Değişikliği Müjdesi Gelecek mi?

[caption id="attachment_7428" align="alignnone" width="1280"] alan değişikliği[/caption] Değişen Milli Eğitim Bakanı koltuğundan dolayı verilen sözler unutuldu ya da geciktiriliyor. Bu sözlerden biri de Mahmut Özer zamanında açıklanan alan değişikliği müjdesi idi. Ancak Yusuf Tekin’in gelmesinin ardından öğretmenler alan değişikliği ile ilgili herhangi bir açıklama olup olmadığını merak eder oldu. Gündeme düşen alan değişikliği problemi için şu ana kadar Bakan Tekin’den henüz bir açıklama gelmiş değil. Bakan Yusuf Tekin döneminde 2. il içi ve il dışı atama yapılırken, il/ilçe emri konusunda da öğretmenlere güzel haberler gelmişti. Ayrıca zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlere de af haberi gelmişti.

Öğretmenler: 2022 Yılından Beri Alan Değişikliği Bekliyoruz!

2022 yılının kasım ayının sonuna doğru öğretmenlere alan değişikliği duyurusu yapılması bekleniyordu. Ancak üzerinden yıllar geçti ve maalesef herhangi bir açıklama yapılmadı. Verilen sözler de Mahmut Özer’in gitmesiyle hava da kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında sessizliği koruyor ve herhangi bir açıklama henüz yapmış değil. Açıklama gelir gelmez ogretmenhaber.org olarak sitemizden yayınlayacağız…

Meb 2023 Alan Değişikliği Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre diplomaya dayalı öğretmen branş/alan değişikliğini 1 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirmiştir. Bakanlığımızın 2023 yılında da branş/alan değişikliğine dair çalışmalar yaparak bir atama takvimi belirlemesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim