Eğitimde seçimlerin ardından önemli gelişmeler yaşanıyor. Prof. Dr. Mahmut Özer’in milletvekili olmasıyla birlikte Özer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) için yeniden düşünülmedi. Yerine ise uzun yıllardır müsteşarlık görevinde bulunan ve MEB’de tanınan bir isim Yusuf Tekin getirildi. Bakan Tekin göreve gelir gelmez, Öğretmenler Odası Buluşmaları gibi uygulamalar ile öğretmenlerle doğrudan iletişim kurarak acil netice beklenen konulara çözümler getirdi. Bakan Tekin, sık sık öğretmen itibarının yeniden tesis edileceğini belirtirken, bu konuda önemli adımlar atmaya başladı. Derslerde telefon kullanımı sebebiyle, hem verimi artırmak hem de ders esnasında öğretmenleri videoya çekerek sosyal medyada paylaşılan öğrencilere yönelik ‘’telefon kısıtlaması’’ getirildi. Bir diğer uygulama ise sınıf tekrarı konusunda atılan adımlar oldu.
Bakan Yusuf Tekin’in Eleştirildiği Konular
Bakan Yusuf Tekin’e en büyük tepki ise mülakat ısrarında oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden önce ‘’mülakat kalkacak’’ vaadine rağmen, MEB mülakatın uygulanacağını bunun kanunlarda yer aldığını açıkladı. Mülakat ile ilgili durum Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da soruldu ancak atama bekleyen öğretmenlerin gönlüne su serpecek bir açıklama gelmedi.
Bakan Tekin’in son günlerde eleştirildiği konulardan bir diğeri de Kasım seminerlerinin yüz yüze olacağının açıklanması. Geçtiğimiz yıl da MEB bu konuda bir karar almış ancak karardan dönülerek sonrasında online olacağı açıklanmıştı. Öğretmenlerin bu konuda 2023 Kasım ayı için beklentisi sürerken bu konuda müjdeli haber henüz gelmiş değil.
Bakan Yusuf Tekin ve Ziya Selçuk Aynı Konudan Eleştirildi
2018-2021 yıllarında MEB bakanlığı görevinde bulunan Ziya Selçuk, sınıf tekrarı konusunda adımlar atarak, “Dört işlemi bilmeden lise bitiriliyor. Eğitimde kalitenin daha da düşmemesi için bu sisteme son veriyoruz. Ayrıca öğrenci artışı nedeniyle hayırseverlerle toplantılar düzenleyip okul yapmalarını isteyeceğim.” demişti.
Şimdi ise Bakan Yusuf Tekin, özellikle öğrenciler tarafından liselerde sınıf tekrarı ve Türkçe 70 barajı sebebiyle eleştiriliyor.
Öğrenciler tarafından sosyal medyada Ziya Selçuk geri gelsin şeklinde paylaşımlar yapılırken, aynı koltuktaki isimlerin bezer uygulamalar sebebiyle eleştirilmeleri akıllara Milli Eğitim Bakanları toplumsal mobinge mi maruz kalıyor sorusunu getirdi.