Meb Haber

Bakanlık Açıkladı Sonunda Önemli Tedbir Alınıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK yurtlarındaki asansörlere karekod koyacağını duyurdu. Can kaybı yaşandıktan sonra alınan önlem en azından bundan sonrası için öğrencilerin içini rahatlatacak.

Abone Ol

KYK yurdunda bir asansörün düşmesi sonucu genç bir kız öğrenci geçtiğimiz hafta hayatını kaybetmiş; başta yurttaki arkadaşları, öğrenciler ve tüm Türkiye yaşanan kayıp sonrası yasa boğulmuştu. Düşen asansörün bakımlarının eksik yapılması, uzun süredir arızalı olmasına rağmen tamir ettirilmemesi ve can kaybının bir ihmaller zincirinin sonunda gelmesi daha da can acıtan unsurlar olmuştu.

Türkiye genelinde yurtlarda yaşayan öğrenciler yaşanan olay sonunda yurt yönetimini ve görevlileri protesto etmiş kendi yurtlarında gerekli tedbirlerin alınması talebinde bulunmuştu. Öyle ki bazı yurt müdürlerinin kontrolünü tamamen kaybederek öğrencilere ‘asansöre güvenmiyorsan binme’ şeklinde akıllara durgunluk veren sözleri kamuoyunun gündemine oturmuştu.

Asansörlere karekod uygulaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında öğrencileri rahatlatmak adına konuyla ilgili birtakım tedbirler aldı. Asansörlere karekod konulacağı duyurulurken yurtta kalan her öğrencinin karekodu okutarak asansör bakımlarının periyodik olarak yapılıp yapılmadığını, en son ne zaman bakım veya tamir işlemi gördüğü bilgisine ulaşabileceği paylaşıldı.