Ülkemizin önde gelen liselerinden olan Cağaoğlu Anadolu Lisesi’nde müdür olan Necati Yener, düzenlemiş olduğu sucuk partisine katılmayacağını 2018 yılında yaşanan olaydan 3 yıl sonra Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı.

Neler Yaşandı?

2018’de yaşanan olayı TBMM gündemine taşıyan Barış Yarkadaş yaşananları şöyle özetlemişti;
"Proje Okul kapsamındaki Cağaloğlu Anadolu Lisesi''nin Müdürü Necati Yener, uygulamaları yüzünden Milli Eğitim Bakanlığı''na şikayet edildi. Okulda yaşananları biz de MEB''e aktarmış ve müdürden kaynaklanan sorunların çözülmesini istemiştik. Bakanlık, şikayetlerin artması sonucu üç gün önce okula müfettiş yolladı. Müfettişlerin incelemesi yarın bitiyor. Ancak ne ilginç ki; müfettişler okulda çalışma yürütürken, Müdür Necati Yener ise hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Cuma günü okulda bir sucuk partisi düzenlemeye hazırlanıyor. Bir grup öğrenci ise müdürü protesto etmek için partiye katılmayacağını söylüyor. Müdür Necati Yener bunu duyunca, sınıfa giriyor ve hakaretler yağdırıyor." "Okul müdürü sınıfa hışımla girdikten sonra cep telefonlarını topluyor. Ardından ise ''Bu kıçı kırık soruşturmaya güvenip bana bir şey olacağını mı sandınız? Soytarılar, şerefsizler. Sizden bunların hesabını soracağım'' diye bağırıyor. Şoka uğrayan öğrenciler, bunun üzerine ailelerini haberdar ediyor. Aileler hemen okula geliyor. Şu an okulda tam bir kaos var. Bu müdürün görevden alınması ve derhal tedaviye gönderilmesi gerekiyor." "Okul Müdürü Necati Yener, ''Buranın Allah''ı benim. Yönetmelik - mönetmelik tanımam. Gidin bildiğiniz yere şikayet edin'' diyor. Buna yüzlerce öğrenci şahit... Okul müdürünün görevden alınması ve tedaviye gönderilmesi gerekiyor."

Veliler Suç Duyurusunda Bulundu

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde okuyan bazı öğrencilere okul bahçesinde düzenlenen sucuk partisine katılmak istemediğini söyleyen öğrencilere sınıf ortasında hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla veliler Necati Yener hakkında suç duyurusunda bulundu.
Bir veli olan Ülkü Sarıcan, "Okulumuzda bugün bizi endişelendiren bir olay yaşandı. 11. sınıfa giren müdür Necati Yener, daha önce de yaşadığımız gibi çocuklarımızı hem tehdit ediyor hem de hakaret ediyor. Sebebi de, okul müdürü Cuma günü sucuk partisi yapmak istiyor. Bazı çocukların diğer öğrencileri sucuk partisine katılmaması yönünde ikna ederek örgütlediğini iddia ediyor. Çocuklara ''haysiyetsizler, soytarılar'' gibi laflarla hakaret ediyor ve ''bunun cezasını çekeceksiniz'' diyerek tehditte bulunuyor" demişti.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Oldu

Necati Yener Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ardından bugün Sivas İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.    

Editör: TE Bilisim