Gündem

CHP’de Bir Devrin Sonu İlk Turu Özgür Özel Kazandı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nda seçim 2. tura kaldı. Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlık seçiminin ilk turunu kazanan 682 oyla Özgür Özel oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir adayın genel başkan seçilebilmesi için salt çoğunluğu alması gerekiyor bu da 684 oya tekabül ediyor. Seçimin ilk turda bitmemesinin sebebi boş ve geçersiz oylar olduğu belirtiliyor.

2. tur oy kullanma işlemi 00.15 itibarıyla başladı. Bu turda da herhangi bir aday 684 oya ulaşamazsa, seçim 3. tura uzayacak 3. turda en fazla oyu alan delege genel başkan seçilecek.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun oluşan farktan adaylıktan çekilebileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarıyla bir araya geldiği 2.tur için çekilmeyi görüştüğü ancak şuan itibarıyla seçim 2. tura gitmiş durumda.

Özgür Özel 2. turda 2 oy daha alması halinde CHP'nin yeni genel başkanı olacak. Oylama saat 02.30'da sona erecek, ilk turda 18 oy geçersiz atılmıştı.

SON DAKİKA:

Kılıçdaroğlu çekilmeyeceğini açıkladı seçim net olarak 2.tura gidecek. 

00:28 Değişimci hareket, 2 saat oy kullanma süresine itiraz etti. Buna sebep olarak Kılıçdaroğlu lehine oy kazanmak için vakit yaratmak ve Özel'in destekçilerini yıpratmak olduğu beliriliyor.