Öğretmenler mülakat kalkacak haberini aylardır beklerken Milli Eğitim Bakanı neden bu konuda bu kadar ısrarcı? Detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı’ndan Müjde Bakan Tekin’den Red!

Seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan mülakatın kaldırılmasından, gençlere bilgisayar ve telefon alımlarında ki vergi muaflığından bahsetmişti. Aslında bahsettiği tüm müjdeleri tek tek yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan mülakat müjdesi için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e takıldı. Seçimler bittikten sonra aslında kararların en net uygulanacağı ve uygulanması gereken Bakanlığın eğitim ile ilgili olması gerekirken ve istikrarın da sürmesi gerekirken Mahmut Özer yerine Yusuf Tekin gelince işler maalesef değişti. Öncelikle mülakat kaldırılamaz deyip mülakatı ağırlaştırdı.

Bunun nedeni öğretmenlerin alan bilgisini ölçmek ve iletişim becerisi ile beraber sorun çözme becerisini görmek istemesi olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin maalesef öğretmen ve öğretmen adaylarından çok fazla eleştiri alıyor. Eğitimle ilgili birçok değişiklik yapmak istediğini söyleyen ve geçtiğimiz gün yine gündem olacak birçok açıklama yapan Bakan mülakatı kaldırmak yerine güncelleyerek daha zor hale getirdi.

Editör: Birkan Erel