İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile 120 öğretmenin hazırlamış olduğu koreografinin ve halk oyunlarının en son provası gerçekleştirildi. 5 ay gibi bir süre ile çalışmalar yapan öğretmenler, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel 100 rakamı oluşturup halk oyunları eşliğinde farklı farklı gösteriler sunacaklar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim ve Kültür’den sorumlu Şube Müdürü Ayben Çimeneskisehir-ogretmen-zeybek

“Mustafa Kemal Atatürk’ün gitmiş olduğu şehirlerde karşılama törenleri bu şekilde gerçekleştiği için bizde böyle bir tören hazırlamaya karar verdik. Bu kadar kalabalık bir koreografiye ayak uydurmak biraz zor olmasına rağmen çabaladık” dedi.

“Cumhuriyetimizi hem coşkulu bir şekilde kutlamak istedik hem de yakışan bir koreografi sunmak istedik”

Hazırlanan koreografi ve bu kadar kalabalık bir öğretmenin duruma ayak uydurmasının biraz zor olduğundan bahseden İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim ve Kültür’den Sorumlu Şube Müdürü Ayben Çimen 5 ay gibi bir süre çalıştıklarını belirtti. Çimen “ hem Cumhuriyetimizi coşkulu bir şekilde hem de 100. Yıla yakışacak bir şekilde koreografiler hazırladık” dedi. Muğla, Eskişehir ve Antalya yörelerine ait oyunlar tercih edildi. Gösteri yapacak olan öğretmenler 25-50 yaş aralığında.

Editör: Tugay AKSOY