Ekonomi

Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Hatıra Banknot Basıldı!

Ülkemizin 100. yılı kutlamaları kapsamında özel hatıra banknot basıldı.

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl kutlamaları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla sınırlı kalmıyor. Çeşitli etkinlikler ve uygulamalar ile Cumhuriyet coşkusu yaşatılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda ilhamını Türkiye’nin kuruluşundan alan hatıra banknot koleksiyonu hazırlandı.

Bu önemli koleksiyon, anılar ve deneyimlerden sanatsal tasarımlarıyla eşsiz koleksiyonlar yaratan Hollandalı One Banknote şirleti ile MaxGrey iş birliği üretildi.

Koleksiyon, banknot sahiplerine, Türk milletinin cumhuriyetle geçen 100 yıllık yolcuğunu, ‘’cumhuriyet’’, ‘’demokrasi’’, ‘’liberalizm’’ ve ‘’ilerleme’’ başlıklarından oluşuyor.

100 Yıllık Cumhuriyet sanatsal açıdan banknotlarla ifade edilirken, koleksiyon sınırla sayıda üretildi. Her biri eşsiz seri numarasına sahip banknotlar dünyanın en yüksek kaliteli banknot üretimi yapan Royal Joh. Enschede tarafından basıldı. Tüm güvenlik özellikleri bulunan hatıra paraları, yüksek kaliteye ve filigran, gravür ve gizli UV desenlerine sahip.

4’lü set halinde satışa sunulan Türkiye Cumhuriyet’inin 100. Yıl Hatıra Banknot Koleksiyonu, KDV Dahil 923 TL’ye PTTAvm ve İstanbul Sirkeci’De bulunan PTT Büyük Postane’den satın alınabilecek.