Önlük konusu gündemden düşmüyor. Önlük ile ilgili sosyal medyada paylaşımlarda şaşırtıyor. Bir kullanıcının önlüklere uzman ve başöğretmenlik rütbesi gelecek paylaşımı sonrası önlük konusu yine gündem oldu. İşte ayrıntılar…

Önlükler Artık Dağıtılsın Tartışmalar Son Bulsun

Önlük üzerinden o kadar çok haber yapıldı ki sosyal medya önlük ile ilgili yalan yanlış bilgiler ile doldu. Önce paylaşılan saçma sapan önlük fotoğrafıyla meşgul edilen sosyal medya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın anasınıfı ve diğer kademeler için dağıtılacak önlük görsellerini paylaşınca bitti. Bu konuda biraz daha açıklayıcı bilgi verilmesi istenen Milli Eğitim Bakanlığı rahat davranınca, sosyal medyada da bir anda paylaşım rekoru kırılan görseller ve yazılar olmaya başladı. Bunlardan biri de önlüklere uzman öğretmen ya da başöğretmen rütbesi verileceği oldu.

X platformu kullanıcısı D.A. Milli Eğitim Bakanlığı önlükleri dağıtırken öğretmenlerin tek yıldız, uzman öğretmenlere iki yıldız, başöğretmenlere üç yıldız verilecek paylaşımı rekorlar kırdı. Bu paylaşımdan sonra bazı kesimler önlüklerde bu işaretlerin olacağını da düşündü. Tabi ki böyle bir şey söz konusu dahi olamasa da maalesef sosyal medya da manipülasyonlar oluyor.

Editör: Birkan Erel