Meb Haber

Ders Sayıları İlkokulda Günde 5'e, Ortaokulda 6'ya, Lisede ise 7'ye Düşecek mi?

Eğitim ders saatleri, teneffüs süreleri ve müfredat tartışılmaya devam ediyor. Öğretmenler bakanlıkta yeni bir talepte bulundu. İlkokulda günde 5, ortaokulda 6, lisede ise 7 ders olmalı dediler.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kasım ayının sonuna doğru yeni müfredatın duyurulacağını açıklamıştı. Müfredatın açıklanmasıyla birlikte müzik, resim ve beden eğitimi gibi branşların ders sürelerinin artıp artmayacağı ortaya çıkacak. MEB Kasım ayına dek yayımlamış olduğu genelgelerde, bazı liselerde ders sürelerinin 30 dakikaya düşürülmesi, sınıf tekrarı ve teneffüs sürelerinde değişikliklere gitti.

Uzun bir süre kamuoyunu meşgul eden haftada 4 gün okul 3 gün tatil olacağı söylemi Bakan Yusuf Tekin tarafından net bir dil ile yalanlandı.

Şimdi ise sosyal medya platformlarında yeni bir talep ortaya çıktı. İlkokulda günde 5, ortaokulda 6 ve liselerde günde en fazla 7 ders olması talep edildi. Gözler ise Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Bakan Yusuf Tekin, fayda sağlayabilecek yeniliklere ve önerilere her zaman açık olduklarını dile getirmişti. MEB'in şuanda bu konuyla ilgili bir çalışması yok bir sonraki Öğretmenler Odası Buluşmalarında öğretmenlerin bu talebi bilimsel verilerle Bakan Tekin'e sunması bekleniyor.

Bir öğretmen ise bu talep hakkında şu yorumda bulundu;

‘’Bizde eğitim öğretim çocuk bakıcılığı olarak görülüyor. Bu yüzden ellerinden gelse sabah 8 akşam 8 arası sürekli okul olsun isterler.’’