Ekonomi

Devlet Kadınlara 4.000 TL Yardım Ödemesi Yapacak! Başvuru Nasıl Yapılır?

Abone Ol

Kadınlara 4.000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kadınların mağdur olmaması adına özel olarak hazırlanan paket kapsamında binlerce kadına daha önce ödeme yapıldığı bilgisi verildi. Mayıs ayında başlayan ödemelerin o günden bu yana yapıldığı bilgisine ulaştık. Yeni dönem başvuruları ise Eylül ayı itibarıyla alınmaya başlayacak. Kadınlar her ay verilecek olan 4.000 TL destek ödemesine başvuru yapabilecek. Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.

Kadınlara 4000 TL Yardım Var Mı?

Devlet zaman zaman çeşitli alanlarda ve/veya vatandaşlara belirlenen koşullar çerçevesinde ödemeler yapıyor. Bu ödemelerin büyük bir çoğunluğu karşılıksız ve geri ödemesiz olarak verilmektedir. 4.000 TL yardım ile ilgili zaman zaman başvurular alınıyor. Bu konuyla ilgili güncel bilgileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal medya hesapları ve web sitesinden takip edebilirsiniz.

4.000 TL Kadın Destek Ödemesi PTT’den Verilecek

Kadınlar için verilen bu 4.000 TL destek ödemesinin PTT aracılığıyla ödeneceği bilgisine ulaştık. PTT’de IBAN bilgisi olamayan vatandaşlar PTT’ye TC Kimlikleri ya da PTT Kartları  ile giderek ödemeleri onaylandığı çekim yapabilirler.