Meb Haber

Dün Gece Yarısı Resmi Gazetede Yayınlandı Öğretmenlere Müjdeli Haber Geldi Ek Ders...

Dün gece yarısı yayımlanan Resmi Gazete ile birlikte ek ders karşılığı çalışan ücretleri öğretmenlerin almış oldukları zam resmiyete kavuştu.

Abone Ol

Ücretli öğretmenlerin ders ücretlerine yaklaşık 2 ay önce %25 zam yapılmış ancak karar resmileşmemişti. Ücretli öğretmenler 2 aydır ders ücretlerini eski ücret olan 61 TL’den almaya devam ettiler. Ek ders karşılığı çalışan ücretli öğretmenler sık sık zammın ne zaman yansıyacağı konusunda sorular sormakta ve şikayetlerini dile getirmekteydi. 

Yeni ek ders ücreti 76.25 TL

Daha önce yapılan zamma ilişkin kanun maddesi, dün gece yarısı Resmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe girmiş oldu. Bu durumda ücretli öğretmenlerin ek ders ücreti 61 TL’den 76.25 TL’ye çıkmış oldu. Bugünden itibaren geçerli olacak yeni ücretler hala ek ders karşılığı çalışan öğretmenlerimizi yeterince tatmin etmese de Öğretmen Haber ailesi olarak öğretmenlerimize hayırlı olsun diyoruz.

Ek ders saatinde değişiklik

Dün gece yayımlanan değişikliklerden biri de ücret karşılığında çalışan öğretmenlerin ek ders saatlerindeki değişikliğe dair oldu. Eski yönetmelikte her 5 ders için 1 ek ders ödemesi alan öğretmenler bundan sonra her 2 ders için 1 ek ders ödemesi alacaklar. Bu da haftada 30 saat derse giren bir öğretmen için 45 ders demek.