Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarda artış yapabilmek adına birçok farklı formül üzerinde çalışıyor. Vatandaşlar ise ödeme tarihlerini sık sık takip ederek yeni destek paketi olup olmadığını merak ediyor. Ekim ayına girilmesiyle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, yaşlı destek programı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ayın başından itibaren ay sonuna kadar tüm illerde destek ödemelerini gerçekleştirmiş oluyor. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılırken birçok ödeme ayın 15’ine doğru yapılmış oluyor. Bakan Mahinur Özdemir ödemeleri takip eden vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulunurken, yaşlı destek programı hakkında konuştu.

27 İL 33 İLÇEDE YENİ DESTEK VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, yeni projeyle birlikte 27 il ve 33 ilçe belediyesinde yeni proje kapsamında 6 milyon 205 bin TL destek vereceklerini açıkladı. Bakan Özdemir, projenin özellikle yaşlıların yaşamlarına kendi evlerinde ve ailelerinin yanında devam edebilmeleri için belediyelere destek yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda YADES ile 39 milyon TL destek sağlandığını açıklayan Bakan Özdemir, 60 yeni proje başvurusu aldıklarını değerlendirmelerin yakın zamanda yapılarak kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

Editör: Tugay AKSOY