Emeklilere 3’lü ödeme için çalışmalar hız kazandı SSK ve Bağ – Kur emeklileri 5.000 TL ikramiye, maaş ve eğer isterlerse banka promosyonu ile Kasım ayı içerisinde 3 ödeme alabilecek.

Milyonlarca emekli Cumhuriyet ikramiyelerinin ne zaman yatacağını merak ediyordu. Yapılan duyuru ile Cumhuriyet ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı. Dul ve yetimlere kesintili yatan ödeme 5.000 TL olarak yapılıyor. Ödemeler maaşlar yatmadan hesaplara geçmiş olacak maaşlar ise sonrasında yatacak.

Emeklilerin Kasım ayı içerisinde alabileceği bir diğer ödeme ise promosyon ödemesi. Bankalar Kasım ayı içerisinde minimum 7.500 TL ödeme yapıyor. Ancak bu durum maaşa bağlı olarak değişse de çok yukarılara çıkmıyor.

Eğer yeni bir promosyon anlaşması imzalamamış ya da yeni emekli olduysanız, 5.000 TL Cumhuriyet Hediyesi, 7.500 TL promosyon ödemesi ve maaşınızla birlikte 3 farklı ödeme alabileceksiniz.

Emekli Maaşlarında Zam Yapılacak mı?emekli

Emekli maaşlarına ara zam yapılması beklenmiyor. Yapılan açıklamalara göre Ocak 2024 tarihinde zam yapılacak. Geçtiğimiz aylarda ara zam yapılacağına yönelik birçok talep gelmişti. Ocak ayına 1.5 ay kalması sebebiyle hükümetin zam yapmaya sıcak bakmadığı belirtiliyor. Zam gerçekleşseydi bile şu tarihten itibaren emekliler en fazla 1 maaş zamlı ödeme alabilecekti.

Editör: Tugay AKSOY