Fatih Altaylı, eğitim sistemi diye bir şeyin şu an Türkiye’de olmadığını, şu anki haliyle bir sistemden bahsedilemeyeceğini söyledi. ‘Hiç olmazsa eskiden eğitim sistemimiz kötü derdik’ dedi. 4+4+4 sisteminin köklü okulları nasıl yıprattığını da anlatan Altaylı bu düzenden sistemli şekilde iyi öğrenciler çıkmaz dedi.

Fatih Altaylı’nın açıklamaları:

Eskiden eğitim sistemimiz kötü derdik. Şimdi şunu diyoruz sistem yok ki eğitim kötü olsun. İmam hatipler kuruyorlar oraya gidenler oradan memnun değil. Normal liselerin düzeyi her geçen gün aşağı gidiyor. Okulları Anadolu lisesi ilan ediyorlar. Okulların Anadolu lisesiyle alakası kalmamış Anadolu imam hatip lisesi diyorlar onun da alakası kalmamış. Böyle saçma sapan bir şey.

Bu 4+4+4 sistemi Türkiye’nin iyi okullarına darbe vurdu. Galatasaray lisesi, Robert koleji, Alman lisesi, Avusturya lisesi. Niye? Buraya çocuklar girer 8 sene okur bir kültür de alırlardı. Şimdi 4 sene gidiyorlar. Kültürü zaten veremiyorsun. Giriyor oraya 2 sene okuyor okumuyor sonra üniversite hazırlığı derken bitti gitti. O kültüre de ulaşamıyor. Tamamen berbat bir eğitim durumu var. Sistem olmadığı için durum diyorum. Buradan iyi çocuklar çıkar mı çıkar. Nasıl çıkar? Aileler ilgilenir özen gösterir, çocuklar meraklıdır kendisi okul falan filan ama bu eğitim sisteminden sistemli olarak geleceğe dönük iyi insan çıkması sıfır ihtimaldir. Lisesi üniversitesi ortaokulu ilkokulu dahil olmak üzere.

Editör: Deniz Beyatlı