Haber

İki şirket bozuk para yüzünden birbirine girdi! Üç ton bozuk para sahipsiz kaldı

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan bozuk para krizleri gündeme oturmuş. Bozuk para bulamayan esnaf fellik fellik bozuk para aramaya başlamıştı. ABD’de ise tam 3 ton bozuk para ortada kaldı…

Abone Ol

ABD’nin Kolorado eyaletinde eşine ender rastlanan bir olay yaşandı. Aslında ünü Türkiye’ye kadar bir olay daha yaşanmıştı. Evet, tahmin edebileceğiniz üzere Samsung ve Apple arasında yaşanan bozuk para ile ceza ödeme süreci. İki büyük şirket birbirlerinden sürekli şikayetçi oluyorlar. Efsaneye göre iş mahkemesi Apple’i haklı bularak Samsung’u 1 milyar dolar tazminat cezasına çarptırıyor.

Sonrasında ise işler bir anda başka bir boyuta ulaşıyor. Samsung’un 1 milyar dolarlık tazminatı 30 kamyon bozuk parayı Apple genel merkezine gönderdiği belirtiliyor. Ancak bu yaşananlar doğru değil, haberin çıkış kaynağı Türkiye’de de Zaytung’a benzeyen Humor Magazine yani haber doğru değil. ABD’de yeni yaşanan olayda ise o günlerden esintiler yaşanıyor…

ABD’nin Kolarado eyaletinde bir şirket, başka bir şirkete olan 23 bin 500 dolarlık borcunu 3 ton bozuk parayla ödeyerek intikam almak istedi.

JMF Enterprises adlı şirket, Fired Up Fabrication LLC'ye borcunu ödemek için farklı bir yola başvuran şirket dünyanın gündemine oturdu. Davacı tarafın avukatı Danielle Beem, bu hareketin bir aşağılama olduğunu belirterek "sembolik orta parmak çekme" olarak yorumladı.

Bozuk paralar 6 hafta önce bir kamyonetle şirketin avukatı olan Danielle Beem’in ofisine teslim edildi. Avukat Beem, kamyon şoförünün kamyonun kasasındaki kutuların madeni paralarla dolu olduğunu ve forklifte ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Borçlu şirket alacaklı şirketi bir inşaat projesinde çalıştırmak üzere taşeron olarak işe aldı. İddialara göre JMF şirketi iş bittikten sonra borcu ödemedi. Arabulucu görüşmelerinde JMF, alacaklı şirkete 23 bin 500 dolar ödemeyi kabul etti fakat nasıl ödeme yapacağını bildirmedi.

Borçlu şirket alacaklı şirketi bir inşaat projesinde çalıştırmak üzere taşeron olarak işe aldı. İddialara göre JMF şirketi iş bittikten sonra borcu ödemedi. Arabulucu görüşmelerinde JMF, alacaklı şirkete 23 bin 500 dolar ödemeyi kabul etti fakat nasıl ödeme yapacağını bildirmedi. Durum böyle olunca 3 tonlun ve 23 bin 500 dolarlık bozuk para ortada kaldı.