2022 yılından 2023 yılına geçerken gerek enflasyon, gerek geçim sıkıntıları derken öğretmen maaşları da bu durumdan kötü etkilenmişti. 2023 yılında öğretmenlerin ne kadar zam alacağı merak konusu olmuştu. Peki ya öğretmenler şu anda ne kadar maaş alabiliyor? Öğretmenler hak ettikleri maaşları alabiliyorlar mı?

Öğretmen Maaşları Ne Kadar Arttı?

Maaşlar Aralık ayında ki yıllık Tüfe’nin 64,2 açıklanmasıyla birlikte 2023 maaşları da belli oldu. Yeni enflasyon oranlarıyla memurların da aylıklarına yapılacak zamlar açıklanmış oldu.2023 öğretmen maaşları 2023 yılının ilk 6 ayında yüzde 16,4 oranında zam aldı. Yapılan son zamlarla beraber öğretmenler 10.012 TL alacaktı. Ek zamlar sonrasında maaş 15.515 TL’ye yükseldi. Bu sayede öğretmenler bir nebze de olsa rahatlamış oldu.

Yeni Başlayan Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Yeni başlayan öğretmen maaşları da her zaman merak edilen konular arasında olmuştur. En son açıklamaya göre yeni başlayan bir öğretmenin maaşı ek ders olmadan 12400 TL alıyor.

Uzman ve Görev Yılı Maaşlarda Etken

Sözleşmeli, ücretli, kadrolu olmak üzere öğretmen maaşları unvana göre ve görev yapılan yıla göre değişiklik gösterebiliyor. Öğretmen maaşlarına Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda iki kez zam uygulanıyor. Memurlara refah payı beklentisi de gelen bilgiler arasında.

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Oldu?

Memur maaşlarına yüzde 25 açıklanan zam oranının ardından gelen tepkiler üzerine zam oranı yüzde 30’a çıkmıştı bunun sonunda en düşük memur maaşı da 11848 TL’ye yükseldi.