Milli Eğitim Bakanlığı’nda olacak müfredat değişikliğini ilk biz duyurmuştuk. Yaklaşık bir ay önce MEB’in müfredat değişikliğine hazırlandığını bu kapsamda çalışmaların hızlandığını siz değerli okuyucularımıza ilan etmiştik. Sonrasında resmi açıklamalar bir bir gelmeye başladı. Bakan Yusuf Tekin müfredat ile ilgili sadeleştirmeye gideceklerini, bazı ortaöğretim konularının lisans düzeyinde olduğunu hem öğretmeni hem öğrenciyi koruyacaklarını açıkladı. Bakan Tekin’den bir müjde de branş öğretmenlerine geldi.

Sanat ve Sporun Önü Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat kapsamında daha fazla sanata ve spora yer vermesi bekleniyor. Bakan Yusuf Tekin de öğretmenler odası buluşmalarında müzik, resim ve beden eğitimi ders sürelerinin artıp artmayacağına yönelik soruya müfredata göre karar vereceğiz yanıtını vermişti.

Yen, müfredat 15 gün sonra duyurulacak. Müfredatın belli olmasıyla birlikte bu branşların ders süresinin artıp artmayacağı ve dolaylı yoldan daha fazla kadro gelip gelmeyeceği belli olacak.

Diğer Seçenekler Neler?

Ortada dolaşan diğer iddialar ise Bakan Yusuf Tekin’in hassas noktası olan Türkçe ve dil eğitimi. Bu kapsamda Türkçe ve İngilizce derslerinin haftalık ders saati artabilir.

Editör: Tugay AKSOY