Hükümetin açıklaması beklenen konut kredisi uzun zamandır gündemde. Ev almayı düşünen birçok kişi konut kredisi kampanyasını bekliyor. Piyasada durgunluğa da yol açan bu durumun hükümet ve müteahhitler arasındaki ortak çalışma grubundan çıkacak kararlarla giderilmesi bekleniyor.

Faiz 0.98 mi yoksa 1.20 mi olacak?

Hükümet tarafı konut kredisi faizlerinin 1.20 olmasından yana olsa da müteahhitler 0.99’u psikolojik sınır olarak değerlendiriyor. Bu sınırın altında verilecek faiz oranının çok daha fazla kişiyi konut sahibi olmaya iteceği düşünülüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı personelleri ile müteahhitler arasındaki fikir ayrılığı nasıl son bulacak merakla bekleniyor.

Birçok kiracıyı ev sahibi yapacak kampanyanın tarihi ve faiz oranı belirsizliğini koruyor. Uçan konut fiyatları ve güncel faiz oranlarıyla konut sahibi olmak neredeyse imkansızken, açıklanacak kampanyayla birlikte birçok kişi konut sahibi olabilecek.

Konut kredisi şartları

Çalışmaların yapıldığı konut kredisi şartı olarak krediyi kullanıp konut satın alacak kişinin ilk konutu olması gerekiyor. Ayrıca kampanyayı kullanarak edineceği konutu 5 yıl satmama şartı da olacak.

Editör: Deniz Beyatlı