Maksimum sayıda öğretmen atamak istediklerini ifade eden Tekin, bir yandan da konunun sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili olmadığını ifade etti. Bütçe üzerinde oluşan ekstra yüklerden bahseden Tekin atama sayısına Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte karar verebileceklerini söyledi. Gözler Bakan Mehmet Şimşek’e çevrildi.

Şimşek’in karnesi iyi

Atama bekleyen öğretmenler bugün sosyal medyada etiket çalışması yaparak seslerini Mehmet Şimşek’e duyurmaya çalıştı. Şimşek’in öğretmen atamalarıyla ilgili karnesi oldukça iyi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek birlikteliği eskiye gidiyor.

Rekor atama gelmişti

Mehmet Şimşek’in geçmiş dönem bakanlığı sırasında Yusuf Tekin de Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarıydı. 2025 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek öğretmen atama sayısı olan 67 bin öğretmen atandığında aynı iki isim aynı bakanlıkta görevdeydi. Bu bilgiyle birlikte cumhuriyetin 100.yılında rekor atama bekleyen öğretmenlerin umutları iyice arttı. 68 bin atama isteyen öğretmenlerin isteklerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Editör: Deniz Beyatlı