Meb Haber

İsrailli Tarih Öğretmeni Gözaltına Alındı! Saldırıları Eleştirmişti

İsrail’de bir tarih öğretmeni İsrail’in Gazze’de yaptıklarını eleştirdiği ve Gazzelilerle dayanışma mesajları yayınladığı için İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

Abone Ol

Hamas’ın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği saldırı ve arkasından İsrail’in insanlık suçu işler boyuta getirdiği Gazze ablukası sürüyor. İsrail sivil hedefleri gözetmeksizin saldırmaya kadın ve çocukları öldürmeye devam ederken İsrailli bir tarih öğretmeni eleştirileri yüzünden gözaltına alındı.

Polisten açıklama

İsrail polisi söz konusu gözaltına ilişkin açıklama yaptı. Tarih öğretmeninin “İsrail askerlerini, Filistinli kadınlara tecavüz etmekle suçlaması ve Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarını meşrulaştırdığı” gerekçesiyle gözaltına alındığı alındığını açıkladı.

Tarih öğretmeninin sosyal medya paylaşımlarında İsrail askerleri için “çocuk katilleri”, “İsrail askerleri Filistinli kadınlara tecavüz etmedi mi? Bunu 1948’den beri yapıyorlar, ama ders kitaplarında yer almıyor”, “Bugün de Batı Şeria’da kan gölü devam ediyor’’ gibi paylaşımlarda bulunduğu görüldü. Gözaltına alınan öğretmene destek vermek için mahkeme önünde toplanan bir grup ise İsrail polisinin sert müdahalesiyle dağıtıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı