Gündem

İstanbul’da Yeni Tramvay Hattı Hizmete Başladı! İstasyon ve Sefer Saatleri Kaç?

İstanbul’da bir müjde verilerek yeni tramvayın hayata geçtiği bilgisi verildi. Peki, yeni tramvayın istasyon ve sefer saatleri kaç olarak belirlendi? İşte detaylar…

Abone Ol

Metro İstanbul, kruvaziyer turizmine değer katacağı düşünülen Galataport-Beyazıt turistik tramvayını hizmete açtı. Tramvaydan yalnızca kruvaziyer gemi yolcuları faydalanabilecek. Tramvayın ilk yolcuları ise Japon turistler oldu.

Yeni turistik tramvayın ilk seferi 5 Kasım 2023 Pazar günü Peace Boat emisi ile Japonya’dan gelen 1000 kişilik turist kafilesi ile yapıldı.  Dünyada ilk olduğunu söyleyen Metro İstanbul Genel Müdürü Dr. Özgür Soy,

"Uzun süredir yaptığımız bu çalışmanın bugün ilk gününü burada kutluyoruz. Şu anda Galataport için hazırlanan özel duraktayız. Galataport'tan Tarihi Yarımada'ya kruvaziyer yolcuları için özel bir hat seferi planladık. Uzun bir çalışma sonucunda hayata geçirdik.’’ dedi.

Kruvaziyer yolcuları için özel planlanan hat ile Tarihi Yarımada’ya ulaşma süresi ve trafik düşürülecek. 1,5 – 2 saatte ulaşılan Tarihi Yarımada’ya yalnızca 17 dakikada ulaşılacak.