Meclis gündemine de taşınan ÇEDES Projesi ile ilgili CHP Bursa milletvekili Hasan Öztürk yanında bazı milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ÇEDES Projesi’ne hayır demişti. Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesi olan ÇEDES’e bir itirazda Karaman’da sokaklardan geldi.

Anayasaya aykırı

Eğitim-İş’in Genel Başkan Kadem Özbay düzeyinde katıldığı basın açıklamasında projenin hemen durdurulması istendi. Pedagojik eğitimi olmayan müftü, vaiz, imam gibi Diyanet personelinin okullara sokulamayacağı ifade edilirken Karaman Lisesi’nde derse giren bir vaizin Atatürk ve Cumhuriyet hakkında karalama kampanyası yaptığı iddia edildi.

Söz konusu vaizin Atatürk’ün bir put olduğu, Çanakkale Savaşı’nda bir etkisinin olmadığı ve Atatürk’ü Koruma Kanunu’nun gereksiz olduğu söylediği yapılan basın açıklamasında dile getirildi. Karaman Diyanet-Sen’in vaizlerin derslere girebileceğini savunarak dahil olduğu tartışmada Eğitim-İş sendikası projenin Anayasa’nın laiklik ilkesine uygun olmadığını belirtiyor. Hakkında davalar açılan ÇEDES Projesi’nin devam edip etmeyeceğiniz ise zaman gösterecek.

Editör: Deniz Beyatlı