Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat değişikliği ile birlikte öğrencilerin sosyal gelişimine ağırlık vereceği biliniyor. Öğrenciler sadece bilgi ve becerilerle donatılacak kişiler gibi artık ele alınmayacak. Bu sebeple bazı derslere verilen önem müfredat değişikliği ile birlikte artacak. Bu durum kapsamında öğretmen atama sayılarının da değişebileceği görüşü hakim.

Resim, müzik, beden eğitimi öğretmenleri

Öğrencileri sosyal ve kültürel yönden geliştirmeyi amaçlayacak müfredatta eskiye oranla daha fazla önem verilecek derslerin başında resim dersi, müzik dersi ve beden eğitimi dersi geliyor. Beden eğitimi öğretmenlerinin, eğitimin her kademesinde görev ve sorumluluk almayı istediği bilinirken şubat atamaları için beden eğitimi öğretmenleri şanslı grupların arasında yer alıyor.

Dil eğitimine verilen önem artacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugüne kadar görünülmüşün dışında Türkçe dersine oldukça önem veriyor. Öğrencilerin kendi dillerini yeterince doğru kullanamadıktan ve anlayamadıktan sonra akademik başarının gelişmesinin zor olduğu görüşüne sahip. Ana dil eğitimi önem kazanırken pilot okullarda çoklu yabancı dil eğitim modeline geçildi bile. Bu durumda yine şubat atamaları öncesinde özellikle Almanca öğretmelerini şanslı kılıyor.

Editör: Deniz Beyatlı