Meb Haber

KYK Yurtlarında Skandallar Bitmiyor! İşte Ayrıntılar...

KYK yurtlarında son aylarda yaşanan skandallar öğrencilerini KYK yurdunda okutan veliler için soru işareti oluşturuyor. En son asansörün düştüğü KYK yurdunda ölü ve yaralılar vardı. Şimdi başka bir KYK yurdundan zehirlenme haberi geldi. İşte detaylar…

Abone Ol

KYK yurdu skandallarına bir yeni daha eklendi. Tam 140 Kişi zehirlendi. İşte o üzücü haber…

KYK Yurdunda 140 Zehirlenme ve Sonucu!

Yalova’da gerçekleşen olayda gıda zehirlenmesi sonucu 140 üniversite öğrencisi zehirlendi. İddialara göre Yalova’da Akça Hatun Öğrenci yurdunda meydana gelen talihsiz olayda 140 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

İshal ve mide bulantısı belirtileriyle başlayan ve KYK yurdunda birçok öğrenciyi etkileyen yemek sonrası yaşanan hastalıklar öğrencilerin derhal hastaneye kaldırılması gerektiği açıklandı. 1300 kişinin yediği akşam yemeği ardından 140 öğrenci Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bazı öğrenciler tedavileri ardından serbest bırakıldı bazıları ise tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Zehirlenmeye yol açan yemeğin mantar çorbası ve köfte olduğu öne sürüldü. Gereli numuneler alınan yemekler incelemek için tahlile gönderildi.

Valilik Açıklaması Şöyle;

"İlimizde bulunan Gençlik Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı 2090 öğrenci kapasiteli Akça Hatun Öğrenci Yurdu'nda konaklayan öğrencilerimiz karın ağrısı ve ishal şikayeti ile yurt idaresine müracaatta bulunmuştur. Bunun üzerine ivedilikle öğrencilerimiz hastaneye sevk edilmiştir. Tedavi altına alınan öğrencilerimizin genel durumları iyi olup, tedavisi tamamlanan öğrencilerimiz taburcu edilmektedir. Konu ile ilgili Valiliğimizce gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."