İngiltere'de yaşanan olayda 43 yaşındaki Glawdys Leger, Bromley'deki Bishop Justus İngiltere Kilisesi Okulu'nda modern yabancı diller öğretiyordu. Ancak, LGBTQ+ derslerini, inancına aykırı olduğunu gerekçe göstererek öğretmeyi reddettiği için geçen yıl işten atıldı.

Öğretmenin Ders İçeriklerine İtirazı

Leger, istenen dersleri "aşırı ve politik olarak taraflı" olarak nitelendirdi. Bu derslerde, öğrencilere panseksüel, aseksüel, interseksüel gibi farklı cinsel kimlikler ve cinsiyet kimlikleri tanıtılıyordu.

Öğretmenin LGBT Konularındaki Görüşleri

Leger, öğrencilere sadece tek bir perspektiften bilgi verildiğine inanarak, LGBT konuları hakkında Hristiyan bakış açısını öğretmeye karar verdi. Öğrencilere, Hristiyanların evlilik dışı cinsel ilişkinin günah olduğuna inandığını ve "hayatınızı Tanrı için yaşamanız gerektiğini" söylediğini iddia ediyor.

"Tanrı tarafından doğuştan gelen cinsiyetleriyle görüleceklerini", "trans bireylerin 'sadece kafaları karışık' olduğunu" ve "LGBTQ+ olmanın bir günah olduğunu" öğrencilere söylediği belirtiliyor.

Öğretmen, bazı iddiaları reddederken, LGBTQ+ olmanın bir günah olduğuna inandığını kabul ediyor.

Öğretmen İşten Çıkarıldı

Leger'ın, öğrencilerin rahatsız  olması ve anti-LGBTQ+ öğretileri nedeniyle Öğretim Düzenleme Ajansı'na şikayet edildiği ve ağır profesyonel ihmal nedeniyle işten çıkarıldığı belirtiliyor. Ayrıca, öğretim yöntemlerinin "temel Britanya değerlerine aykırı" olduğu belirtildi.

Leger, duruşma öncesinde, "Benim inancıma aykırı olan şeyleri öğretmek veya söylemek istemiyorum. Ancak, LGBT bireylere karşı nefret ya da sevgisizlik göstermedim ve göstermem." dedi.

Öte yandan, Aquinas İngiltere Kilisesi Eğitim Güveni'nin sözcüsü, "Eğitimi yüksek kalitede sunma ve öğrencilerin refahını destekleme en büyük önceliğimizdir." ifadelerini kullandı.

Editör: Tugay AKSOY