Meb Haber

MEB O Dersi Hayata Geçiriyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokullarda ‘’okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları’’ adlı seçmeli derse Talim ve Terbiye Kurulu’ndan onay aldı.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı bir süredir üzerinde çalıştığı ‘’okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları’’ dersinin müfredatına, Talim ve Terbiye Kurulu’ndan onay aldı. Böylece ders ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda verilecek.

2023-2024 yılında seçmeli dersler kapsamına alınan ‘’okul temelli sosyal sorunluluk çalışmaları’’ dersi, öğrencilerin toplumsal sorunlara farkındalık oluşturmasını amaçlıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre dersin müfredatında;
Sosyal sorumluluk

  • Toplumsal farkındalık oluşturma
  • Toplumsal değerler ve ahlak
  • Çevre ve sürdürülebilirlik
  • Toplumsal sağlık
  • Sosyal yardımlaşma üniteleri yer alıyor.

Derste teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de verilecek. 7. sınıflarda toplum hizmeti ve gönüllülük ünitesi ve 8. sınıfta sosyal girişimcilik ve inovasyon, ile küresel sorunlara bakış üniteleri yer alacak.

Öğrenciler sosyal sorumluluk kapsamında toplumsal farkındalık oluşturma sürecini ele alarak uygulamalar gerçekleştirecek. Dersin diğer öne çıkan, üniteleri ise siber zorbalık ve akran zorbalığı ‘’toplumsal değerler ve ahlak’’ ünitesinde yer alacak. Çevre sorunları ise ‘’çevre ve sürdürülebilirlik’’ ünitesinde verilecek.