Ağrı Doğubayazıt İlçesi’nde başarı belgelerinin adil dağıtılmadığı iddiası kamuoyunda geniş yankı bulmuş öğretmenler duruma tepki göstermişti. İddiaya göre, bir sendika etrafında şekillenen başarı belgeleri dağıtımı üst üste yıllarda aynı kişilere verilmiş, son 5 yılda disiplin cezası alan bazı personellere de başarı belgesi verilmişti. Bir sendikaya yakın aynı kişilerin başarı belgesi aldığı iddiası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuldu.

MEB’den soruşturma

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yaşandığı iddia edilen haksızlıkla ilgili inceleme soruşturması başlattı. Konuyu kamuoyunun gündemine getiren Eğitim Gücü-Sen Ağrı İl Temsilcili Ekrem Bölek sosyal medya hesabından MEB soruşturması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Sendika olarak Talebimiz sonucunda Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Doğubayazıt İlçesinde ödül işlemlerindeki adaletsizlik için İnceleme-Soruşturma başlatılmıştır.

Hassasiyetlerinden ötürü Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ederiz.

Umarım adaletsizlik son bulur ve İlimizde başarı belgesini ve ödülü hakkedenler de alır.

Temennimiz il genelinde ve İlçede eğitim bir sen üyelerine yanlı davrananlar adalet, hak hukuk noktasında daha hassas olunması gerektiğini öğrenmiş olurlar.

SENDİKACILIK HAK YEMEK DEĞİL, HAK SAVUNMAKTIR !

Yetkili sendika kul hakkı yememesi gerektiğini öğrenecek !

Editör: Deniz Beyatlı