Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği’nin kaldırıldığına dair bazı basın yayın organlarının yayımlamış olduğu haberlerin gerçeği yansıtmadığına dair duyuru yapılmıştır. MEB Şurası’nın Artık Toplanmayacağı Yönündeki Haberlerin Gerçeği Yansıtmadığı Açıklandı başlıklı haberimizde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyurunun detaylarına göz atabileceksiniz.

Eğitim Şurası’nın Toplanmayacağı Gerçeği Yansıtmamaktadır

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruda hangi detaylara yer verildiğini sizler için açıklıyoruz. Bu sayede sizler de bu duyuruyu inceleyebilecek ve yapılan bildirimler hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. Mart 2024 tarih ve 2796 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlananarak, 10 Aralık 2022 tarih ve 32039 sayılı Resmî Gazete’de yürürlüğe giren Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği’nin 6 ve 16’ncı maddeleri kapsamında hazırlanan "Millî Eğitim Şûrası Yönergesi" kapsamında, gerekli çalışmaların yapılacağı ve Millî Eğitim Şûrası Yönergesine göre gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yapılan açıklamada ayrıca bu çalışmalarda önemli noktalaya gelindiği vurgulanmaktadır. Özellikle teknolojik aktarımlar, eğitimde yapay zekanın yeri, yeni teknolojiler ve öğrenme ortamlarının dönüşümü gibi başlıklar altında teknik çalışmalar için ön aşamaların planlandığı belirtilmiştir.