Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aralıksız olarak 3 gün tatil haberi geldi. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Samsun ili fırtına ve yağmur sebebiyle tatil edilmişti. Meteorolojinin soğuk hava uyarısının ardından 10-11-12 Ekim okulların 3 gün tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlı tarafından yapılan açıklamada bazı yerel kararların alındığı ve kaymakamlıklar tarafından uygulanacağı bilgisi verildi. Arama motorlarında sıklıkla sorulan okullar tatil mi sorusuna yanıt haberimizde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki hafta sıcaklıklarda sert düşüşe dikkat çekerek, fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda uyarıda bulundu. Özellikle taşkın olabilecek illerde önlemler artırılırken, okulların hangi illerde tatil edileceği araştırılıyor.

Şuan için bölgesel bir tatil kararı alınmadı. Okulların 10-11 ve 12 Ekim 2023 tarihlerinde bölgesel olarak tatil edilmesi mümkün değil. Ancak özellikle Karadeniz bölgesinde bazı kazalarda okulların tatil edilmesi teyakkuzda beklendiği bilgisi geldi.

Editör: Tugay AKSOY