Yenilik ve Eğitim Teknolojileri diğer adıyla YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı açıklamalarda bulundu. Kurulum aşamasının sürdüğü yenilikçi sınıflar hakkında ayrıntıları paylaştı. İşte detaylar…

Sanal Gerçeklik, 3D Yazıcılar Olan Sınıflar Geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ülke genelinde eğitim teknolojilerinin etkin kullanıldığı 'yenilikçi sınıflar' oluşturacak. Bu sınıflarda sadece bilgisayarlar değil, üç boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik gibi bileşenlerin yer alması sağlanacak.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Canlı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinde yürütülen yeni çalışmalar ile kurulum hazırlıkları süren "yenilikçi sınıflar" hakkında soruları yanıtladı.

Akıllı Tahta Sayısı 620 bine çıkarılacak

YEĞİTEK bünyesinde FATİH Projesi başladığı andan bugüne 600 bin sınıfın etkileşimli tahta ihtiyacını giderdiklerini, yıl sonu itibarıyla bu sayıyı 620 bine çıkaracaklarını belirten Canlı, bunun yanında yeni yapılan okulların ve deprem bölgesindeki eğitim kurumlarının yüksek hızlı geniş bant internet erişimine ulaşmaları ve teknolojik alt yapı eksikliklerinin ve yenileme çalışmalarının giderilmesi için çalıştıklarını anlattı.

Canlı, öğrenciler için kurulan EBA'nın yanı sıra, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek üzere Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) adıyla başka bir altyapı da oluşturduklarını, ayrıca Halk Eğitimi Merkezleri için de HEMBA dijital platformunun kurulduğunu hatırlattı.

Editör: Birkan Erel