Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrenci ve velilerin bir süredir sert tepkilerine maruz kalıyordu. Son zamanlarda getirilen, Türkçe dersinde baraj uygulaması, liselerde sınıf tekrarının yeninden kapsamlı bir şekilde uygulanacak olması ve devamsızlık ile ilgili gelişmeler öğrencileri mutsuz etmişti. Üstüne bir de Kasım ayında yeni bir müfredatın geleceği açıklanmasıyla öğrenciler okulun ve derslerin zorluğundan yakınır oldular. MEB Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalar ile öğrencilerin yüreğine su serpti. Müfredat sadeleştirilecek dersler kolaylaştırılacak.

Bakan Yusuf Tekin Müfredatı Kolaylaştırıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatın çok ağır olduğundan bahsederek hafifleteceklerini duyurdu. Bu gelişmeyi öğrenciler sevinçle karşılarken, Bakan Yusuf Tekin’e olan tepkiler yerini teşekküre bıraktı.

Bakan Yusuf Tekin, müfredatın ağır olduğunu kaydederek, Kasım sonu ya da en geç Aralık ayında müfredat ve program değişikliğinin yapılacağını söyledi.

Öğretmenlerin müfredata yetişmekte zorlandığının altını çizen Bakan Tekin, değişikliğin tüm sınıfları kapsayacağını belirtti.

Editör: Tugay AKSOY