Meb Haber

Meğer Yusuf Tekin’in Göreve Geldikten Sonraki İlk İşi O Olmuş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 14 Mayıs Parlamento seçimlerinin ardından Mahmut Özer yerine Bakan olarak atanmıştı. Bakın Tekin’in ilk işi ne olmuş?

Abone Ol

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin ardından Bakan Tekin göreve başladı. Daha önce müsteşarlık görevinde de bulunan Tekin, milli eğitime ve eğitimin sorunlarına hakim biri olarak göreve başladı. Koltuğa oturur oturmaz da müfredat değişikliği talimatı vermek olmuş.

Çalışmalar 5 ay önce başlamış

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre müfredat değişikliği çalışmaları 5 ay önce başlamış. Tekin göreve geldiği ilk hafta müfredatla ilgili değişiklik çalışması talimatını vermiş. Yine bakan Tekin bu konuyu açıklayana kadar 5 ay boyunca kamuoyunun hiç haberi olmayacak şekilde yürütülmüş.

Sonuca yönelik değil sürece yönelik müfredat

Eğitim danışmanı Muhammet Tosun, mevcut eğitim modelinin ezbere ve yüzeysel bir öğrenme sağladığını ifade ederken, değişiklikle birlikte sonuca değil sürece odaklanacaklarını söyledi. Tosun ‘’Müfredatın hafiflemesi öğrencinin telaşını azaltacağı gibi öğretmenin de dersi-dönemi daha iyi ve etkili planlamasını sağlayacaktır.  ‘Artık sonuca değil, sürece daha odaklı olmalıyız’ mesajını alıyoruz.’’ Dedi.