Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir süredir uygulanmakta olan politikadan sapacaklarını açıkladı. Bu durum gerçekleşirse memur ve memur emeklisi 2 bin TL daha az maaş alacak. Bakan Şimşek yaklaşık 14 yıldır uygulanan politikadan vazgeçileceğini duyurdu.

Bakan Şimşek, Cem Küçük’e verdiği özel röportajda 2024 yılında hayata geçirilecek olan yeni uygulama ile zam sisteminin değişeceğini belirtti. Yapılacak sistem değişikliği memur ve memur emeklisinin maaşında 2 bin TL’lik bir fark oluşturacak.

Hükümet 2009 yılından bu yana maaşlara enflasyon farkı ve ferah payı yansıtarak maaşları yükseltmeye çalışıyordu. Ancak yüksek enflasyon sebebi ile refah payı eklemesi yüzde 10’lara kadar düşmüştü. Bu da memur ve emeklinin maaşlarına doğrudan yansımıştı. Bakan Şimşek’in yeni açıkladığı politika ile bu uygulamanın kaldırılacağı düşünülüyor.

Bakan Şimşek, Küçük’e verdiği röportajda yıl sonunda memur maaşlarına enflasyon farkı oranında zam yapılacağını kaydetti. Her hesaplamada dahil edilen refah payı 2024 yılından itibaren rafa kaldırılabilir. Bu da memur ve memur emeklisi maaşlarında 2 bin TL’lik bir fark yaratacak.

Editör: Tugay AKSOY