Yönetmelik değişikliği olmadan takvimin açıklanmasının iki nedeni olabilirdi. Bunlardan biri mevcut yönetmeliklerle süreç yürütülecek olması olabilir. Ancak buna rağmen yine de bunun açıklaması yapılmalıydı. Bir diğer neden ise yönetmelik takvimden sonra değiştirilecek olabilir. İlk ihtimal daha düşük duruyor çünkü var olan yönetmelikten herkes şikayetçi ve değişiklik yapılacağını Milli Eğitim Müdür Yusuf Tekin daha önce de sinyalleri vermişti. Diğer neden de olacaksa da zamanında yapılmalı ve kimse mağdur edilmemeliydi. Çünkü sonradan değiştirilen mevzuatlar da sorunlar çıkabiliyor.
Öğretmenlerin Yer Değiştirme Takvimindeki Sorunlar
- Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği 13-20 Mayıs,
- İller arası isteğe bağlı yer değişikliği de 3-9 Haziran tarihleri arasında,
- Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği ise 1-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
İl içi yer değiştirmelerin özellikle ilk defa yönetici görevlendirmelerinden önce yapılması öğretmenlerin yöneticiliğe geçmesi nedeniyle boşalacak kadroların kullanılamaması anlamına gelir. Oysa ki il içi yer değiştirmelerin çok sıkıştığı bir noktada bu kadrolar çok kıymetli.
Bir diğer sorun ise gerek il içi gerekse iller arası yer değiştirme takvimlerinin emeklilikten boşalacak kadroların kullanılmasına engel olacak şekilde ayarlanması sorunudur ki bu sorun tüm baskı ve gündemde tutmalarımız sonucunda son yıllarda bir şekilde aşılabiliyordu.
Yeni takvim bu durumu göz önüne almış değil ya da yapılacak yönetmelik değişikliği ile tedbir alınmalı ki bu da takvimin 13-20 Mayıs olması nedeniyle çok mümkün değil gibi görünüyor.
Kısacası mevzuatın açıklanan takvimden sonrası gerçekleştirmesi bunun gibi birçok sorunu beraberinde getirecek. Sizde yaşanacak sorunları yorum kısmına yazabilirsiniz…