Gündem

Miras Kalan Miras Bekleyenler Müjde Artık Miras Böyle Bölünecek

Miras en karmaşık konuların başında geliyor. Miras bekleyenler, miras kalanlara müjde. Miraslar artık böyle bölünecek.

Abone Ol

Her yıl on binlerce tapu miras yoluyla devroluyor. Zaman zaman miras kaynaklı kavgalar, küslükler bile yaşanıyor. Miras paylaşımı yolunda değişikliğe gidildi. Artık miraslar farklı şekilde bölünecek.

Notere gerek yok

Artık miras paylaşımı sırasında, kardeşlerin notere gitmesine gerek kalmadı. Miras paylaşan kardeşler notere gitmeden mirası paylaşabilecek. Tapu paylaşım süreçlerinde reformlar devam ediyor. Bölünen malların paylaşımı sırasında ortaya çıkan anlaşmazlıkta genellikle kardeşlerden birinin anlaşmazlık olan malı satın almasıyla çözüldüğü bir gerçek. Bu noktada kardeşler noter onaylı sözleşmeye ihtiyaç duymaktaydı. Yapılan yeni düzenlemeyle hisseli tapu devri için noter şartı artık yok.

Ortak karar alan kardeşler notere gerek kalmadan tüm paydaşların hazır bulunduğu ortamda bir sözleşme imzalayarak devir işlemini gerçekleştirebilecek.

Finan365 kaynaklı haberde bir başka detay ise paydaşların arzu etmeleri haline tapu devir işlemlerini vekalet alan avukatlar yürütebilecek. Tarafların kardeş olmalı durumunda anlaşmalı devir işlemlerinde notere gerek kalmadı. Tüm kardeşleri temsil eden avukata onay vermek işlemleri ayrıca kolaylaştırabilir.